Pagina's

24 oktober, 2007

STRAND VONDST




De dag voor ons vertrek uit Schotland (we stonden twee nachten op de camping bij Tantallon Castle, ten oosten van North Berwick), maakten we een lange strandwandeling van de camping naar het Scottish Seabird Centre en weer terug. Vergeleken met de vooral Franse kust (Het Kanaal), maar ook de Hollandse en Belgische Noord Zee kust is het strand een verademing, bijna geen vuil. Het zal wel aan de stroming liggen. Wat we wel vonden was dit restant van een Zee-egel. In Nieuw Zeeland vonden we vaak stukken van het skelet, prachtig groen van kleur. Weke delen hebben we daar niet gezien.
Ik denk dat dit exemplaar door een liefhebbende zeevogel opgedoken en geconsumeerd is. De echte weke delen zijn verdwenen, wat rest zijn een paar stekels,kraakbeen en stukjes 'schaal'.



Bass Rock.




In het Schottish Seabird Centre stonden kijkers opgesteld om naar de Gannets (Jan van Genten) op Bass Rock te kunnen kijken. Maar vanaf onze standplaats op de camping hadden we een betere kijk op de kolonie. De telelens van de Sony haalde de vogels dichtbij. (Klik op de foto en geniet.)



*


Geen opmerkingen:

Een reactie posten