Pagina's

18 oktober, 2007

Bijna 30 jaar later






Nog een dag of twee werk voor de schilders en de klus zit er op. In 1978 kochten Marion en ik deze puinhoop. -Wat moet je met dat kippenhok?- vroeg één van onze vrienden mij. -Iets moois van maken- was ons antwoord.


$


10 opmerkingen:

  1. heel lang geleden: Marion vertelde dat ze onder de douche vandaan kwam (die had jij, B.P. , al aangelegd) en dacht "ben ik al zo grijs ?" ---> het was ijs ! Haar natte haar was bevroren. Ze ging ook wel eens in de auto rijden, alleen maar om warm te worden.
    en nu: een oase !!
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herinner het me nog heel goed. De muren wankelden letterlijk als je een uitpuilende baksteen probeerde terug te duwen. Er was ook iets met een vogelnestje, maar wat precies, ben ik vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onder de nok van het achterhuis zaten zwaluwnesten. Het was toen één open ruimte en het bovenluik sloot niet, waardoor ze in-en uit konden vliegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ... toch goed te weten dat de dijk zo stabiel is dat die betonnen waslijn-paal na 30 jaar nog precies zo schuin staat ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat je dat opmerkt, er stonden er drie totdat we de afrit voor het Huuske maakten. Nu staan er nog twee, waarvan er één op de foto te zien is. De hoek is idd nog hetzelfde!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goh, die permanent scheve paal had ik niet opgemerkt. Het grote verschil tussen de twee foto's is opmerkelijk, het effect nog versterkt doordat de ene zwart-wit is, en in de winter genomen. Erg leuk om ze zo naast elkaar te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow, wat een verandering! Niet alleen met 29 jaar geleden, maar ook met heel recent! Wat wit!!!
    Ik kan me die ramen in je werkplaats helemaal niet herinneren, niet van binnen, niet van buiten. Gek dat ik dat nooit heb opgemerkt. Stond er iets voor? Of waren ze nooit gelapt? :-P Of ligt het gewoon aan mij? :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Soms ligt het gewoon aan jezelf, de ramen zitten er al heel lang in, echt lappen doe ik ze nooit en er staan inderdaad een nectarine en vijg voor, die we voor het schilderen even opzij gebogen hebben. Zonder die ramen,zou het binnen nog donkerder zijn dan het nu nog is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vellah, mooie foto, maar je bent wel ernstiger gaan kijken !
    th.

    BeantwoordenVerwijderen