Pagina's

24 januari, 2008

B E D E L A A R S





Dinsdag was de mooiste dag van deze week. Juist die dag hadden wij gepland om enkele inkopen bij IKEA in Barendrecht te doen, Dora Dolz in Boijmans te bekijken en een familiebezoek in Rotterdam af te leggen.
Het laatste bracht ons aan de rand van de Kralingse Plas. Om nog even van het zonnetje te genieten, staken we de weg over naar de rand van de plas, waar een grote groep ganzen ons luid gakkend stond op te wachten. Ze bleken hondsbrutaal, weken geen meter en bleven achter ons aan komen. "Dat komt door uw tas", riep een wat ranzige man in joggingpak op een mountainbike ons toe. "Ze denken dat er brood in zit".
Niks aardige en vriendelijk uitziende Witte en Grauwe ganzen die je een luid welkom heten, bedelaars zijn het, onder aanvoering van het brutaalste mannetje ontfutselen ze je lunch voor je er erg in hebt.



6 opmerkingen:

  1. Zoveel opdringerige en oorverdovend kwakende beesten om je heen is in het begin wel grappig maar wordt ietwat verontrustend wanneer ze je resoluut blijven omringen. Het zijn hel andere beesten dan de schuwe wilde ganzen langs de grote rivieren, die al uit voorzorg vertrekken als ze je vanuit de verte hun kant op zien komen.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die eerste ganzenfoto, met de 'hoofdgans' die je aan lijkt te kijken,de werkelijk schitterende achtergrond, en het fantastisch opgebouwd en goed-gekleurde plaatje met de sliert ganzen achter nummer één, is werkelijk geniaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En niet met de Sony, maar met m'n vestzak Olympus FE-190 zonder draaibaar scherm. Gewoon op gevoel en geluk! De 'hoofdgans' stond ter hoogte van m'n navel.
    En bedankt voor het compliment!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. alsof ie zeggen wil, zoek je mot of mot je zoek, mooie foto en toch wel heftig voor L daar tussen die groep blaaskaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De eerste foto is vooral te danken aan een combinatie van opdringerige oppergans en mooie natuur plus een goede positionering, want B.P. maakte eigenlijk maar een snel 'kiekje'.
    Die ganzen lijken, zo 'en masse', wel dreigend maar het was allemaal hete lucht; er was geen sprake van bijten of anderszins agressief gedrag. Toen ze in de gaten hadden dat ik toch geen brood voor ze had dropen ze af.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, dat ben ik met je Sista eens, dat eerste plaatje is heel fraai en expressievol — hoe (snel) het ook tot stand is gekomen..!
    En ze doen me een beetje denken aan de Reigerfamilie in A'dam-noord, die dagelijks kipfilet van een (voor de vogels, niet voor langslopende kl/peuters ;-)) aardige buurtbewoner kreeg :-))

    BeantwoordenVerwijderen