Pagina's

04 maart, 2009


SMULPARTIJ




Het is maar de vraag of de natuur hard is (en onder natuur versta ik zowel de dieren- als de mensenwereld). Er is altijd sprake van een sterkere/slimmere en zwakkere figuur. Bij de vogels behoren duiven niet tot de slimsten, zo is onze ervaring en zeker de zwakkere exemplaren niet. Die beesten blijven zitten totdat je er bijna bovenop staat en vliegen dan meestal niet verder weg dan de dichtsbijzijnde boomtak. Met grote regelmaat vinden wij veren, borst donsveertjes meestal, van Turkse Tortels op ons erf. Maar vleugels of karkasrestanten zijn daar nooit bij. De Sperwer is hier rond ons huis de grootste jager, we zien hem vaak, maar zelden met een prooi.
De restanten op de foto zijn niet van een Turkse tortel maar van een Houtduif. Ze liggen naast de komposthoop en voor het eerst niet alleen veren, maar een kompleet, nou ja, kompleet... karkas. De kop is foetsie, net als een deel van de ingewanden, maar het hart zat er nog in en het bloed was nog niet geronnen.
We hebben een smulpartij niet alleen gemist, maar op z'n minst verstoord.

OOO


3 opmerkingen:

  1. Komen al die veren uit dat ene lijf ?? Wij hebben één keer wel een uur lang de hele maaltijdverorbering kunnen bekijken; spectaculair !
    Twee weken terug vloog er een mees tegen ons raam, viel op de grond en in een flits werd hij weggekaapt door een roofvogel. Misschien heeft hij de mees wel opgejaagd.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat was één duif. Vogels zijn soms zo slim, dat jagen zal wel kloppen. Heb je die filmpjes op Ornitho Nieuws gezien van die kraaien?
    http://www.nicodehaan.nl/Onieuws/?youtube=OYZnsO2ZgWo
    http://www.nicodehaan.nl/Onieuws/?youtube=1RPHxA8-aaE

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, slim hè, vooral die met die walnoot. En dat ze dat zo hebben kunnen filmen !
    th.

    BeantwoordenVerwijderen