Pagina's

10 maart, 2009

KOFFIE ZONDER SUIKER




Bakkie koffie?
Wat voor de één een heerlijk bakkie is, is volgens de ander niet te zuipen. Koffie op de werkplek hoort erbij, gezet door de koffiejuffrouw of afkomstig uit de automaat of zoals soms nog: in de thermosfles meegegeven door 'moeder de vrouw'.

Koffie meneer?
Ongevraagd komt daar een zakje suiker, melkpoeder en een ingepakt koekje bij. Echt lekker heb ik het nooit gevonden, maar smaken verschillen en zeker wat koffie betreft. Bovendien verandert de persoonlijke smaak en de manier van koffie maken een aantal malen in een mensenleven.

De koffieproever Gennaro Pelliccia drinkt de koffie niet maar proeft het bruine vocht alleen. Zijn belangrijkste instrument is dan ook zijn tong en die heeft het bedrijf Costa Coffee, waar hij als chef tester werkt, laten verzekeren voor 10 miljoen pond. Een niet gering bedrag. De premie zal voor het bedrijf met een omzet van 216 miljoen pond geen probleem zijn.

Dat hij niet de enige is met voor veel geld verzekerde lichaamsdelen is hier te lezen.

•••••



1 opmerking:

  1. Geweldig, zeg. Reken maar uit wat het aan inkomen gescheeld zou hebben om dertig jaar lang mijn kostbare handen te verzekeren. Dan was het echt voor noppes geweest. Zelfs een Arbeidsongeschiktheidsverzekering was alleen met moeite op te hoesten.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen