Pagina's

31 oktober, 2006

Lieveheersbeestje / Ladybird Beetle


Zowel gisteren als vandaag in de tuin bezig geweest. De laatste (?) maaibeurt, blad ruimen, pompoenen rapen, bonen dorsen maar ook bomen kappen. Of liever gezegd: één boom met drie stammen. Hij stond ons in de weg, maar uitdunnen was ook een noodzaak. Op één van de polsdikke takken wemelde het van de vreemde wezentjes. Kleur en vorm deden mij direct aan een lieveheersbeestje denken, maar zodra de larve in beweging kwam leek het er totaal niet meer op. Maar in het boek 'De wonderwereld van de Insekten' staan ze wel degelijk als larve van het Lieveheersbeestje afgebeeld. Helaas nogal vaag van kleur; de foto's die Lindsey maakte zijn veel beter. Maar ook op deze site zijn ze te zien.

Busy in the garden both yesterday and today. Mowing for the last
(?) time, clearing leaves, colecting pumpkins, threshing beans but also felling trees. Or rather: one tree with three trunks. It was getting in the way, but also a bit of thinning out was necessary. One of the armlike trunks was swarming with weird creatures. Their colour and shape immediately brought ladybirds to mind, but as soon as the grubs started moving all resemblance to ladybirds vanished. But in the book 'The Wonderful World of Insects' they are unmistakeably shown as being grubs of the ladybird. It's a pity their colour is rather watery though; Lindsey's photos are much better. But you can also find them on this site.



















2 opmerkingen:

  1. Als ik naar zoiets kijk, voel ik het kriebelen. Geef mij maar een volwassen lieveheersbeestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat ze er zijn.. :-) Mijn vader vertelde laatst iets over ontsnapte lieveheersbeestjes, een grotere, geelgekleurde soort, ontsnapt uit een kas waar ze werkten als natuurlijke ongediertebestrijders. Maar nu, ontsnapt, 'bestrijden' ze ook hun rode soortgenootjes. Ik hoop dat er hier ook rode blijven bestaan: variatie is wel zo vrolijk.

    BeantwoordenVerwijderen