Pagina's

25 oktober, 2008

WAT IS DIT NU WEER ?




Tijdens het neerzetten van een leeggedronken glas appelsap op een bankje buiten zag ik een wonderlijk gestreepte 'vlieg' zitten, precies op de hoek van de plank. Hij bleef netjes zitten, dus haalde ik de camera maar. De foto is van bovenaf genomen, hij 'valt' er dus bijna af!
Maar het beestje kon niet meer vallen, het bleek morsdood. Ik kon het aan een vleugel oppakken en op de plank neerleggen.
Het was en is mij niet duidelijk of ik met een vlieg te maken heb of iets anders, tot nu toe heb ik hem niet terug kunnen vinden, niet in mijn 'insectenbijbel' noch op het net.
Het bijzondere van het beestje zit 'm in de witte strepen, die lijken van was en als een band erop gelegd. Klik de foto's maar eens aan en verbaas u!

Eigenlijk is de kleine wereld vele malen interessanter dan de grote wereld.




WIE WEET WAT HET IS MAG HET ZEGGEN.

Graag zelfs.


...

9 opmerkingen:

  1. In het echt zie je het niet, maar op de vergrote foto lijkt het witte idd een soort 'korsetje'. Aan de zijkant is het zelfs alsof er dotjes was opgebracht zijn, die tegen elkaar aan liggen. Wonderlijk!
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...dat zijn de aangescherpte maatregelen van dit kabinet, een ieder moet ten allen tijde een gordel om, ook het vliegend personeel...maar wonderlijk blijft het...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, ha, Arjen! Ik moest ook meteen aan zoiets denken. Het lijkt wel een draagstel voor een parachuutje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, leuke oplossingen, maar is het wel een vlieg?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het doet mij nog het meest denken aan een sluipwesp, maar die zijn volgens mij doorgaans geel gestreept. Het zou niet kunnen dat zo'n diertje na de dood de kleur in de strepen kwijtraakt? (Wij worden immers ook wasbleek, maar dat is het bloed wat verdwijnt.)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb het! Het is een gele strontvlieg aangetast door een schimmel. De schimmel groeit tussen de segmenten en uiteindelijk sterven ze eraan. Kijk maar eens op deze site: http://www.gardensafari.net/dutch/overige_vliegen.htm. Kan niet missen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is knap gevonden, ik heb meerdere malen Gardensafari bezocht, maar ben dit niet tegengekomen. Het moet de oplossing zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bravo Vellah! Gericht gezocht en goed gezien.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goed gevonden! Ik had het allang opgegeven.

    BeantwoordenVerwijderen