Pagina's

02 oktober, 2008

FRUITS DE MER




Nooit eerder zag ik L.als een stipje aan de horizon. Alleen met de verrekijker kon ik haar vinden en om deze foto te maken moest ze een stuk dichterbij komen. Ze was met een emmer en mes op pad gegaan om een maaltje schelpdiertjes te zoeken. De oogst van twee uur op blote voeten door het zand en water van het Pertuis D'antioche had beter gekund maar was zeer gevarieerd.



We hebben de schelpen in schoon water weggezet en later nogmaals gewassen en nagekeken op ongeregeldheden. Daarna gekookt en de diertjes uit de schelpen gehaald en in de koelkast tot de volgende dag bewaard. We hebben ze gegeten met een pasta en een sausje. De mosselen hadden smaak maar de anderen vielen wat tegen, de kombinatie met de pasta was heerlijk.





.


1 opmerking:

  1. Dat is wel een nadeel van vakantie in het najaar. Dan hebben de Franzosen, die van alle goede dingen van Moeder Natuur volop weten te genieten, de hele zomer lang de 'mud flats' en de rotsen dagelijks bij laag water afgestruind en emmers vol oesters, mosselen en kokkels opgesmikkeld. Aan het einde van de zomer is er dus alleen nog maar baby-grut over. Desondanks geeft het zelf rapen veel voldoening; gelukkig kwam er ook nog voldoende uit de schelpjes voor een zeer smakelijke pasta met schelpdieren.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen