Pagina's

02 mei, 2008

V E R M E N T O N

BOURGOGNE





Voor onze eerste Franse overnachting hadden we in het camperboek een staanplaats aan de kade midden in Auxerre gevonden, die ons wel wat leek. In de stad aangekomen bleek er op die plek een grote kermis te zijn, geen staanplaats te vinden en bovendien als we er al eentje zouden vinden zou er van slapen niet veel komen. Dankzij de Tom-Tom en een ander boekje kwamen we zeer vlot de stad uit en op een grote, doch zeer rustige camping in Vermenton terecht. De eerste nacht stonden er nog twee passanten, de tweede nacht waren wij de enigste gasten.
Aan veel was te zien dat de camping en het dorp in het seizoen druk bevolkt zouden worden maar nu was het er heerlijk rustig. Voor de koeien (Limousin) waren wij de eerste bezienswaardigheid.


Begraafplaatsen blijven ons trekken en zeker de zeer oude ingezakte, overgroeide of afbrokkelende monumentjes. In tegenstelling tot de begraafplaats van de Gereformeerden in ons dorp (waar geen plantje, bloemetje of andere kleur op te vinden is) zijn de dodenakkers van onze Katholieke zuiderburen rijkelijk voorzien van kruizen, portretten, plastic bloemen en gedichten. Maar er zijn ook sobere graven waar je snel aan voorbij loopt.
De steen hieronder trekt de aandacht; deze mensen zijn (vermoedelijk)nog niet dood maar hebben wel vast iets laten maken en waarschijnlijk ook al betaald voor het hakken van de laatste data.







+



Geen opmerkingen:

Een reactie posten