Pagina's

23 mei, 2006

AFSCHEID

Opeens waren ze er weer vandaag, Moe Eend en haar Jongen, na weken afwezigheid, ik denk om afscheid te nemen want ze zijn bijna volwassen. Deze Moeder deed vorig jaar ook een poging op de zelfde plek zie: http://www.flickr.com/photos/lindsey_bogle/12727892/in/set-72057594056892941/
Toen was ze binnen de kortste keren al haar kroost kwijt en probeerde het nog een keer maar ook dat liep niet goed af.
Dit voorjaar sprongen 13 jongen letterlijk in het diepe, vanaf een meter of 2 (het nest lag op het golfplatenafdak waaronder m'n tuinmachines staan), slechts een jong heeft die sprong niet overleefd, de rest kwam weken lang samen met Moe kruimels halen. Daarna zagen wij ze niet meer. Of slechts bij toeval ergens langs de dijk.
Vandaag was ze er weer, met negen bijna volwassen jongen. Dat is knap want meestal blijft er niets of slechts een enkele over.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! (En wat een mooie tuin ook, zo groen en natuurlijk) En wat een bizare sprong van dat dak vorig jaar, kennelijk heeft ze nu een betere plek gevonden.
    De beestenboel hier beperkt zich tot 1 vogeljong aangebracht door de kat :-/ ik zeg maar tegen mezelf dat het vast een ekstertje was, dat anders de koolmezennestjes weer leeggevreten had ;-}

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een ander plekje maar op het zelfde dakje.

    BeantwoordenVerwijderen