Pagina's

09 november, 2009

SHIITAKE III




Het stammetje waar ik al twee keer eerder over schreef heeft ons weer verrast. Het staat op een plek waar wij meerdere keren per dag langslopen en IK zeker altijd kijk of er iets groeit. Het staat weliswaar achter een bank, geleund tegen het gaas van de kippenren, maar toch goed in het zicht.
EN WE HEBBEN HET NIET GEZIEN, tot vanmiddag ik ineens deze reuzen zag! Het moet in een dag of drie gebeurd zijn, van onooglijk bolletje tot deze uitgegroeide reuzen. Wij hebben het niet gezien.
Nooit krijg je SHIITAKE van deze maat in de winkel aangeboden, misschien omdat ze minder lekker zijn of omdat ze er minder aantrekkelijk uitzien. We zullen er achter komen want morgen gaan we ze plukken en consumeren. Maar leuk is het in ieder geval wel, want dat stammetje is zeker acht jaar oud. De anderen die ik had zijn al opgestookt of op een andere manier verdwenen, maar deze is een overlever en staat kennelijk op een goede plaats. Ik hoop dat we er nog lang van mogen genieten!

4 opmerkingen:

  1. Wat mooi! Wat snel!
    Waarom zou een grotere zwam (is dat het goede woord?) er minder aantrekkelijk uitzien dan een kleinere- ik ben benieuwd hoe ze zullen smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jolie...
    Niets mis mee, ze zijn heerlijk vlezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was bij elkaar zeker zo'n 750 gram aan overheerlijke, kraakverse Shii-take! Helemaal niets mis mee, geen spoor van vraat (pissebedden) deze keer, perfect waren ze. Gelukkig dat we ze niet eerder ontdekt hadden, want op deze manier was er genoeg voor een vijf-persoons pastagerecht. Vanavond dus weer smullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt erg goed!
    Onze tuin is er helaas te klein voor (wij zouden ze metéén ontdekken ;-)) en nemen genoegen met 1 soeppompoen-uit-eigen-tuin :-)
    Als ik dit recept zo lees, maak je er met weinig al een heel feestmaal van!
    http://cpg.kokkieblanda.nl/Content/pid=1288.html

    BeantwoordenVerwijderen