Pagina's

18 november, 2009

S U P E R M A R K T



Soms vind ik boodschappen doen leuk, maar het heeft heel wat overredingskracht gekost om mij zover te krijgen. Sommige 'supermarkten' zijn een genot om doorheen te banjeren en dan heb ik het niet over de elkaar opvretende grote jongens waar de A merken de B merken moeten verslaan of net andersom. Ik heb het over de Thai, de Chinees, Surinamer, Pool, Rus of de Turk, waar je over de koopwaar struikelt en waren tegenkomt die je elders niet ziet, maar waar ook de prijzen meestal schappelijk zijn. In deze winkels geen grote schermen met reclame die je probeert over te halen spullen aan te schaffen die je helemaal niet nodig hebt, geen klanten bindende spaarzegels of bonuskaart. Geen fancy interieur met personeel in uniform, maar een simpele ruimte ingericht met gebruikte stellingen en de eigenaar achter de kassa. Bij de Turk kochten wij gisteren o.a. een hele kip van fors formaat, een flinke kipfilé, acht worstjes en behoorlijk wat geitenvlees (waar anders koop je dat nog tegenwoordig?) en dat alles voor slechts € 14,32 Buiten lagen in een kist witte kolen van een maat zoals ik ze nog nooit zag, ze hadden zeker een doorsnede van 40 cm! De Loquat die zo fantastisch groeit tegen de gevel van mijn werkplaats komt uit een pit van vruchten die we ook hier kochten.


2 opmerkingen:

  1. Boodschappen doe ik bij voorkeur in ons eigen dorp en dat geldt dan zeker voor de gewone huishoudelijke levensmiddelen. Er zijn bij ons 3 supermarkten en nog een enkele gewone slager / groenteman. Ik ben niet altijd consequent, maar probeer zeker regelmatig te kopen bij de echte slager en echte groenteman.
    Als ik in Alkmaar ben, ga ik ook naar de Turkse winkel en sta dan verbaasd over de hoeveel groente /fruit -- niet altijd even mooi om te zien en gerangschikt -- en de prijs daarvan.
    In ons dorp geef ik de voorkeur aan de supermarkt Deen boven AH, maar...... af en toe moet ik switchen. Dat gebeurde de afgelopen maand; ik heb steeds in mijn karretje gekeken of ik al aan de € 15,-- was m.h.o. op een sneeuwwitje figuurtje en afgelopen woensdag ben ik naar de ruilmiddag gegaan om de uitstalling compleet te krijgen.
    Niks sparen voor een kleinkind, maar gewoon omdat ik een beeld heb uit het verleden van die kleine rubber poppetjes. Daar was ik door gefascineerd.

    Thea.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die bij de Turkse slager gekochte Merguez worsten zijn altijd lekker pittig, heel anders van samenstelling dan de Nederlandse variant. De kleine lamskarbonades en het stoofvlees zijn ook erg smaakvol. Het allerlekkerst zijn echter de kleine malse lamshaasjes van M., die ik helaas nog nooit bij onze slager gezien heb.

    BeantwoordenVerwijderen