Pagina's

08 januari, 2009

Erinaeceus europaeus



Er scharrelen in onze tuin een aantal egels rond, ooit vond ik er één in het kippenhok, daar had het beestje een lekker warm plekje gevonden achter een baal stro. Een ander was en dat is minder leuk, verdronken in de waterput. Vlak voor de sneeuwval kwam er weer één even buurten, wat ons bevreemde want hij zou in winterslaap moeten zijn.
Volgens de egelopvang mogen ze kattenvoer eten en daar hebben we na dood van Meisje nog wat van staan. En ja hoor, ze kwam erop af en at er lustig op los. Een paar dagen later lag er sneeuw en zagen we een prachtig spoor dat van die egel moet zijn. Het houdt op bij de datsja, hopelijk heeft prikkebeen daar een goede plek voor de rest van de winter gevonden.



**
*

5 opmerkingen:

  1. Heel soms zien we er een bij ons in de tuin en s'avonds luisteren we wel eens of we ze horen ritselen(zie ook het verhaal van Toon Tellegen, wanneer de egel zegt: ik ritsel altijd zo !)
    Maar ook bij ons twee maal een verdronken egel in de vijver en dan ben je gewoon verdrietig.
    th..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat hebben we ook een keer gehad en het is verschrikkelijk. Dit keer heeft B.P. op het nippertje, toen de egel al op de rand stond, in kunnen grijpen en de waterput met een plank af kunnen dekken.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo te zien twee keer op en neer gelopen? Een scheetje is het wel, wanneer hij niet in een stekelig humeur is... Ik hoop dat hij de winter overleeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk een keer hierheen en een keer terug, dan winterslaap, basta!
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooie foto's..! -zulke sporen zien we hier niet meer, dat is wel het nadeel van verhuizen naar een kleinere tuin.
    Wat apart zeg, dat ze niet in winterslaap zijn/waren.. Hopelijk heeft ie/hebben ze nu genoeg om weer te gaan slapen!

    BeantwoordenVerwijderen