Pagina's

16 augustus, 2006

KRIMPFOLIE



Een aantal keren kwam de vraag hoe ik toch die capsules op de fles krijg. Het is een simpele procedure omdat het een krimpfolie is. Het is een recht kokertje dat ruim over hals en kurk past, vervolgens verwarm ik dat met een verfafbrander terwijl ik de fles op een schrijfje ronddraai.
Je kan de hals ook onder de hete kraan houden, maar hete lucht werkt sneller en schoner.
Capsules zijn verkrijgbaar bij Brouwmarkt, Almere.

6 opmerkingen:

  1. I can only read pictures, but your wine bootles are nice. I hope to can taste on of them one day !
    Greetings and good luck for your production.
    Maryse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je het uitlegt, ik vroeg het me ook al af. Dat draaitafeltje doet me aan papa's pottenbakdraaitafel denken, maar die kon je met je voeten laten draaien, heel handig (leuk woord in dit verband).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die pottenbakkers schop-schijf van pappa, had hij gemaakt van een auto as gekregen van Kees de autosloper, onze buurman in Rotterdam. Mijn kleine draaischijfje heb ik gemaakt van de as en de lagers van een verbrande elektromotor. Handig he?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat mooie folie maakt het compleet, ik vroeg het me ook al af hoe je dat deed... Met wat voor kurk of dop sluit je het dan af? ik herinner me namelijk gegiste jam, en dat gaf een flinke rommel in de kast, zoveel kracht kan er kennelijk bij vrijkomen. Je kiest vast iets dat ècht goed afsluit..?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. P.s. dat hemd is heel toepasselijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat hemd heb ik ooit van een goede geefster gekregen, een gever zal het niet geweest zijn. Ik weet niet meer wie het was, maar zij kende mij goed. De flessen sluit ik af met echte (nieuwe) kurken zoals te zien in de aflevering Home made wine..
    Vorige week knalde er een gegiste fles vlierbloesemsiroop in de kelder uit elkaar. De fles had een beugelsluiting.Nooit meer doen dus, We komen die zoetigheid nog dagelijks tegen.

    BeantwoordenVerwijderen