Pagina's

12 maart, 2010


BP schrijft...






Niet eerder kregen wij een zo toepasselijke uitnodiging als deze in de brievenbus. Ik liet het daarom dan ook terstond in de doos met oude
kranten glijden. Op zich een verstandige daad, maar helaas kon ik het niet laten te vertellen wat ik had gedaan, dus ligt het groene papiertje nu weer op tafel.

Dementie en Alzheimer zijn bij ons bijna dagelijks onderwerp van gesprek. We maken er grappen over, maar betrappen onszelf ook op
veranderingen in ons gedrag en geheugen die we niet eerder meemaakten en niet anders weten te duiden dan dat het met het ouder worden te maken heeft.
Het gaat niet alleen om vergeetachtigheid, maar vooral om het er overtuigd van zijn iets verteld of gedaan te hebben, terwijl de ander er niets van weet. Het overkomt ons steeds vaker. De vraag wie gelijk heeft is uiteindelijk niet van belang. De vraag waarom en hoe nou verder, des te meer.

Wij zullen in onze ouder wordende vriendenkring niet de enigen zijn die veranderingen opmerken, maar we horen er zelden iets over. Er wordt niet over gesproken, misschien wil niemand het weten. Wij willen onze kop niet in het zand steken, daarom gaan we toch maar eens luisteren op 16 maart naar wat de heer Rob van Marum over dementie en Alzheimer te vertellen heeft.

De koffie slaan we maar over.

6 opmerkingen:

  1. Dé test om te weten hoe erg het met je is....
    Schroef de afvoerpijp van je wastafel los kijk naar de binnenkant.... en als er over de volledige lengte een zwarte "fietsband-achtige" aanslag in de buis zit ben je dement aan het worden!
    Dikke laag hartsikke dement, dunne laag een beetje dement!
    Zwart-achtige laag die je met je vinger weg kan vegen, ietsie-pietsie dement!

    Absoluut feit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat komt er nou van als jij je door jouw oogarts gezond laat verklaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dacht je dat?
    Zelfs TNO ondersteunt het!... een beetje omdat ze géén technische (lees chemische) verklaring konden geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat dapper en zelfkritisch van jullie BP.. Inderdaad, geen mens ontkomt eraan, het enige alternatief is voor je 40ste overlijden, vrees ik ;-/ Tenminste, wij hebben die discussies ook.. Nu zal dat misschien een "sterke neptuniaanse invloed" zijn, (zoals astrologen het noemen,) en psychologen hebben er vast ook een leuke DSM-IV of -V term voor ;-)

    Maar wat bedoel je Niels, is dat van die afvoer echt, of een geintje ? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het "gedurfd" van jullie om naar zo'n lezing te gaan !
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou, gedurfd? Meer een 'fact of life'. Overmorgen zal men kunnen lezen of die avond de moeite waard was.

    BeantwoordenVerwijderen