Pagina's

02 februari, 2009

B O K J E - II




Op 9 januari rapporteerde ik over het Bokje, een kleine soort Snip. Het lukte ons toen niet er een foto van te maken. Vandaag had ik meer mazzel, hoewel hij wegvloog toen ik nog één stapje dichterbij wilde komen. (Bovenste foto.)



In de tuin ontdekten wij de eerste Winteraconiet, voor ons gevoel wel erg vroeg.

3 opmerkingen:

  1. Jullie zijn ons voor ! Ik heb al wel naar ze gezocht, maar nog niets gevonden. Wel al een paar sneeuwklokjes, oude wijfjes en dikke knoppen in de kerstrozen.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De naam: Oude wijfjes kende ik niet, maar het bolletje zit volgens L. in grote getale in de grond, maar de bloem heb ik nog niet gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ipheion, ze vermeerderen zich in grote getale in onze tuin - het wordt bijna teveel zelfs. Wat de helleborus betreft: ik heb een prachtige foto gevonden van vorig jaar, gemaakt op 25 januari, van allemaal verschillende types open bloemen van de kerstrozen zwemmend in een kom water. Beeldig. Al een hele tijd alleen maar knoppen zichtbaar in de tuin.
    Nu ik de foto van het bokje bekijk, begrijp ik heel goed waarom ik van een afstand er wel naar tuurde maar geen vogel kon zie (jullie wel). Het leek gewoon een verdord blaadje.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen