Pagina's

26 mei, 2007

B E Z O E K








Behalve platgereden op de wegen, zie je egels zelden overdag. Ze komen meestal pas in de schemering tevoorschijn. Dit egeltje kwam ineens het gras op, kennelijk op weg naar de de drinksteen van Gerard Höweler. Hij was zeer mak, ik kon de camera zelfs op de rand van de steen leggen. Even later liep hij zelfs door het water, helaas te snel voor een foto. Ik heb even gedacht dat hij ziek of gewond zou zijn omdat ik er vorige week bij het houthaksel opscheppen een op/in/aan de hooivork had. Die heb ik toen op een schaduw plekje neergelegd, maar na een kwartier was hij daar weg.


*



3 opmerkingen:

  1. Dat zo'n stekelig dier toch zo aandoenlijk kan zijn. Schattig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n bezoeker is méér dan welkom, maar je moet geluk hebben om hem te zien. Als we zijn drolletjes zien zijn we blij dat hij er in ieder geval (weer) is.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De egel hebben we in tijden niet gezien, en normaal alleen bij schemering, dus deze aktiviteit - bij klaarlichte dag - was bijzonder. De ontspannene manier waarop hij rondscharrelde, door de perken heen en op het gras, getuigt van het feit dat hij zich her uitstekend thuis voelt.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen