Pagina's

08 juni, 2006

Stiftung Insel Hombroich

Prachtige Chinese beelden, een collage van Kurt Switters en kleurige doeken van een mij onbekende schilder. (Er staan geen namen en /of titels bij het tentoon gestelde werk.)

Eén van de vele velden met wilde bloemen toont de weidsheid van het terrein.

Deze ruimte is een deel van de bovenverdieping van het Tadeusz Pavillon, te bereiken via trappen en een loopbrug. Het enige wat er nu instaat zijn twee confortabele fauteuils om in alle rust, door de glazen wand over het terrein uit te kijken.

Het Insel omvat een 16 tal gebouwen, de meeste zijn zeer strakke schitterend uitgevoerde ontwerpen van Erwin Heerich. Het bijzondere aan het museum is dat alle deuren openstaan en het weer dus vrij spel heeft, in de herfst waaien de bladeren naar binnen. Suppoosten zijn er niet. De toegang is € 15.00 incluis een lunch.

Toen ik er de eerste keer kwam was het terrein nog kaal en overzichtelijk, nog niet alle gebouwen stonden er. Nu zie je de gebouwen pas als je er voor staat. De kans om te verdwalen is dan ook zeker aanwezig. Als je er heen gaat neem dan bij de kassa een plattegrond mee.

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi, wat fris en wat ruimtelijk! En dat allemaal zonder suppoosten, ook heel bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uitnodigend en open, echt een museum voor mensen met museumangst.

    BeantwoordenVerwijderen