Pagina's
10 juni, 2006
Frituur
Gisteren weer eens Vlierbloesem gefrituurd. Een struik aan de slootkant heeft dit jaar bijzonder grote bloemen.
Acht bloemen heb ik geplukt, wat genoeg bleek voor een maaltijd.
Een simpel beslagje van bloem, ei, melk, zout en peper. Niet te dun gemaakt. De bloem onderdompelen, uit laten druipen en dan de frituurpan in. Lekker knapperig bruin laten worden .Glaasje witte wijn erbij en genieten maar.
Van de bloemen kan je ook een heerlijke siroop maken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenJammer dat onze buren 'm hebben weggehaald... ;) kHad je recept graag geprobeerd! Als kind heb ik er wel jam van gemaakt, maar mn Oma had zoveel fruitbomen, dat we de vlier vaak voor de vogels lieten.. Frituren had ze vast heel leuk gevonden.
BeantwoordenVerwijderen