Pagina's

08 juni, 2006

Reiger

Uit het Brabants Dagblad van 6 juni.

Onderschrift Foto

Dat een blauwe reiger kikkers, mollen en ratten eet is bekend, maar natuurfotograaf Ad Sprang uit Vianen keek zijn ogen uit toen hij onlangs een reiger behoedzaam een jong konijn zag benaderen. De reiger haalde, toen het konijntje binnen stootsafstand was gekomen, krachtig uit waarna het luid krijsend en spartelend aan een oor hing te bungelen in de dolkvormige reigersnavel.
De vogel vloog vervolgens met het konijntje 50 meter verderop naar een slootkant waar hij het konijntje verdronk en tegen alle gevoel van proportie in, met weinig moeite naar binnen liet glijden.

Foto Ad Spang

2 opmerkingen:

  1. Ongelooflijk.. Zielig voor het konijntje (maar was er niet een plaag?) en knap van de reiger.!
    Dat verdrinken vind ik helemaal getuigen van een intelligentie die ik niet in dat kleine hoofdje vermoed had.
    Wij zien er dagelijks op weg naar school een paar in een straat, voor een huis waar ze stukjes kip van een bejaarde meneer krijgen. In de winter eten ze ons brood voor de eendjes, dat ze ook al eerst in het water houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet te geloven! Ik had ook niet gedacht dat ie op het idee zou komen het spartelende beestje eerst te verdrinken. Tenslotte hoeft hij dat me de vissen die hij anders eet ook niet te doen (noch te proberen). Maar het is natuurlijk wel een interpretatie van die Spang. Je zou ook kunnen zeggen dat de reiger zijn prooi keurig waste voor ie hem opslorpte ;-)

    BeantwoordenVerwijderen