Pagina's

22 februari, 2010


bp schrijft...



Kabinet tegen de muur



Een bos balkellende, waar geen rouwende een voet tussen de deur krijgt. Zo zou je het kabinet kunnen noemen waar de bosbouwer de zaag in zette. Hij had beter kunnen wachten tot het stormseizoen voorbij was, maar "afspraak is afspraak", zo sprak hij ferm.

Helaas houden échte politici zich zelden aan afspraken, ze houden voornamelijk van zichzelf. Aankomende politici willen allemaal 'het volk' vertegenwoordigen, maar taaien vroegtijdig af omdat ze niet gekozen worden of staan kirrend de pers te woord omdat ze tot hun eigen verbazing gekozen zijn! Zodra ze in de blauwe stoelen zitten, zijn ze hun kiezers vergeten en zijn ze verworden tot politieke draaikont.

Dit is geen nieuws, maar helaas al eeuwen de orde van de dag. En de kiezers maar kiezen, tegen beter weten in, omdat het 'een recht is'. Voor mij was het meest schandalige moment van de afgelopen dagen het moment waarop zeer kort na de val van het kabinet, de heer Balkellende 'glunderend' mocht zeggen dat hij door zijn partij weer als lijsttrekker naar voren was geschoven. Alsof er geen echt serieus probleem zou zijn.

Sinds het begin van deze eeuw kennen wij in dit land een Máxima, vanaf 2007 een minister die luistert naar de naam Maxime. Het gezicht van die man vertelt mij meer dan hij met zijn uitspraken wil bereiken. Het is een gladjanus, rat, draaikont en bedrieger van het ergste soort. Een man die niet normaal kan spreken, een man die de gevoelens van het volk opzij schuift. Helaas ook een man die de kiezer weet te verleiden. Een man ook die, net als Rutte, angst heeft. Niet voor moslims, maar voor de man die de moslims in dit land het recht op bestaan wil ontzeggen. Angst vooral voor electoraal verlies.

Wat zou er gebeuren als heel het land besloot voor één keer niet naar de stembus te gaan? Zou dat het Haagse Gepeupel wakker schudden of zou het zichzelf op de borst slaan?

4 opmerkingen:

  1. Hiermee verwoordt je treffend het duivelse dilemma: eigenlijk zou je (al jaren) de politici in hun spelletjes willen laten stikken, maar tegelijk voel je de plicht om van het stemrecht gebruik te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HiHiHi, Alles goed aan de Overkant?
    Gistermiddag tijdens het wekelijkse belgesprek met m'n moeder (Tante Nel(?) nu 87) hetzelfde verhaal gehoord maar met de zelfe Geuren en Kleuren!! Beide om van te genieten... maar gek hé, hier zijn "ze" niks beter hoor!
    Dus, alles gezond aan de overkant?!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, het is heel tragisch, eerst Bos schofferen en klemzetten (OK, dat heeft Bos ook làten gebeuren, wat ik ook slap vind.) Maar wat kon Bos doen? Langer in Uruzgan blijven? dan zou Verhagen (en velen met hem) daar meteen misbruik van gemaakt hebben en draaikont geroepen hebben.

    Toch had ik het veel charmanter, sterker gevonden als ze een oplossing hadden gevonden, of als ze dit spel doorgeprikt hadden. Of.... over iets anders gevallen waren.

    Bos zo snel mogelijk naar de achtergrond, en Job Cohen zo snel mogelijk als premierskandidaat naar voren schuiven....

    Normaal stem ik niet (="nooit meer") op de PvdA, maar op zo'n man van verzoeningspolitiek, nodig na aaaaaal deze puberruzies, zou ik nog wel stemmen..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Fokke & Sukke die ik gister van m'n dochter kreeg, vond ik heel leuk voor hierbij, maar geen idee of die te plaatsen is. Iets voor B.P. of de sista, misschien?

    BeantwoordenVerwijderen