Pagina's

28 februari, 2010




BP schrijft...


O' Hemel...


© peter van Straaten


Ik ken mijn eigen seksuele behoefte en durf te zeggen dat ik daarin zeker geen uitzondering ben, misschien wel in het openbaar maken ervan.

De meeste mensen, mannen en vrouwen hebben behoefte aan warmte en genegenheid, lichamelijk contact met een ander en aan seks uit liefde, voortplantingsdrift of uit pure geilheid. Als iemand uit vrije wil besluit niet aan die gevoelens toe te geven en een celibatair leven te willen leiden, zal iedereen dat respecteren.
Het instituut echter dat onder valse voorwaarden zijn 'herders' daarvan onthoudt door het celibaat op te leggen, is schuldig aan de gevolgen daarvan.

De misdragingen binnen vooral de RKK en het bagatelliseren daarvan door sommige wetenschappers (een druppel op een gloeiende plaat) zijn niet alleen het gevolg van een natuurlijke behoefte aan seks maar ook van machtsvertoon. De moderne gelovige laat zich minder snel intimideren dan een eeuw geleden en durft tegen de kerk te ageren. De kerk die zich nog steeds als een middeleeuws bolwerk opstelt, hoort niet thuis in een maatschappij anno 2010. Een paus die het condoomgebruik verbiedt en volhoudt dat elke andere vorm van samenleven dan het man/vrouw gezin een grote zonde is, maar wel massavernietigingswapens inzegent, is wat mij betreft strafbaar bezig.
Gelukkig zijn er steeds vaker geluiden, ook vanuit de RKK zelf te horen, die aangeven dat het 'uithollen' van het 'instituut' kerk in rap tempo voortsnelt.

5 opmerkingen:

  1. Nog erger: een pastoor die weigert een homoseksueel in zijn parochie de hostie te geven, weet zich daarin gesteund door de kerk, want die beschouwt homoseksualiteit als een doodzonde. Hoe dan te verklaren dat tegelijkertijd door de kerkvaders oogluikend toegestaan wordt dat tal van eigen priesters decennialang weerloze jonge jongens misbruikt? Wat is dát als het geen homofilie en/of homoseksualiteit is? You tell me!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Berend zegt dus... De meeste mensen, mannen en vrouwen hebben behoefte aan warmte en genegenheid, lichamelijk contact met een ander en aan seks uit liefde, voortplantingsdrift of uit pure geilheid....
    Ik zeg,... én er zijn op deze regel géén uitzonderingen!! PUNT!
    L,kan die pastoor dus wel (met z'n verstand) weigeren een hostie weg te geven, maar uiteindelijk blijk dus tóch dat regel één (BP)weer opgaat en dat daardoor deze situaties ontstaan (L).... Zie ook Ierland ... herewith...I tell you.

    Het ís én blijft lullig voor een pastoor... maar ze zijn en blijven maar mensen..Hihihi! en níks meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dus helaas toch geen 'Holier than thou' voor de pseudo-heiligen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zou die sinterklaas in Rome dat ook beseffen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er is er maar één "holier than Thou" voor ons allen... Oom Chris!
    Whoops... Hihihihi...(sorry!)

    BP... Het geraffineerde van Sinterklaas is dat hij niét bestaad!

    BeantwoordenVerwijderen