Pagina's

15 juni, 2008

RUIMTE VOOR WATER




Tegen alle verwachting in, was er vanmiddag toch nog tijd voor een wandeling. We wilden wel eens zien hoever ze in de Biesbosch gekomen waren met het project 'Ruimte voor water'. Tot voor kort kon je een 'rondje Noordwaard' rijden c.q. lopen. Op de plek waar nu dat zinkstuk ligt lag nog niet zo lang geleden een verhoogde weg. Nu ligt er een wandel/fietsbrug over een brede nieuwe arm van de Amer.(Of eigenlijk: Gat van de Noorderklip.) De zinkstukken worden afgezonken op plekken waar het water de ondergrond zou kunnen wegspoelen, b.v. bij de pijlers van de brug.




Het is prachtig om te zien hoe die zinkstukken in elkaar gezet worden, het enige verschil met vroeger is het gebruik van kunsstof touw. In het Biesboschmuseum is te zien wat men vroeger gebruikte.









Deze wandelaars in vol ornaat kwamen aanzetten met beide een GPS ontvanger in de hand. Ze vroegen zich af waar de weg gebleven was. De buitensport zaken moeten gouden tijden beleven.



Deze koeien staan op een weggetje dat loopt naar een vakantiewoning, genaamd Martha, eigendom van Staatsbosbeheer en het daarbij behorende haventje. Vroeger kon je na Martha over de dijk verder lopen en desnoods kiezen voor een rondje, nu zul je moeten zwemmen. De dijk is doorgestoken en nu stroomt er hetzelfde water als van de eerste foto. Over een paar jaar zal deze nu nog kale plek groen zijn.


Veel meer info over de Biesbosch is hier te vinden.



__



Geen opmerkingen:

Een reactie posten