Pagina's

12 juni, 2008










Een beetje Nederlander weet wat kouseband is, maar wat zijn PAPADUMS?
Ik had er tot een paar jaar geleden nog nooit van gehoord. Het wel of niet kennen van 'vreemd' voedsel heeft alles te maken met ons koloniaal verleden. Als Hollander groei je op met Indische en in mindere mate Surinaamse gerechten. De Britten haalden de Indiase keuken in huis en daarmee de papadums. In Nederland zijn ze ook verkrijgbaar hoewel je er soms naar moet zoeken. Onze dorps-supermarkt heeft ze ook, maar verkoopt ze heel onregelmatig. Zo onregelmatig dat er deze week een bak vol stond met papadums en andere heerlijkheden voor de HALVE PRIJS! Daar hebben we lekker in staan graaien, want zo'n kans moet je benutten. De eerste wafels bestreken met een pittige olie en in de magnetron opgewarmd waren heerlijk. Wat het precies zijn is hier te lezen.




|




2 opmerkingen:

  1. Nou B.P., 'een paar jaar geleden' maar? Hier in het Brabantse heb ik voor het eerst papadums gekocht op de markt in Den Bosch en dat is nu heel wat jaren geleden, in de jaren negentig van de vorige eeuw! Gewone 'plain' zonder extra smaak, maar ook bruin-rode met toevoeging van paprika-chili en extra lekkere met komijn, weet je nog? Van Patak hebben we ze ook gehad, volgens mij kwamen die eveneens van de dorps-super.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen