Pagina's

24 juni, 2008








Soms is de oplossing dichterbij dan je denkt, als je de goede buurman maar aanspreekt. De schoonzoon van buurman Johan werkt bij de Gemeentelijke Groenvoorziening en heeft twee jaar terug de taak van ongediertebestrijder (sindskort officiëel plagenbestrijder genoemd) overgenomen van een man (niet in gemeentelijke dienst) wiens hulp ik al meerdere keren had ingeroepen als ik te veel last had van een wespennest of ratten.
De schoonzoon doodt niet alleen maar redt ook, bijenvolkjes bijvoorbeeld. Hij weet er heel veel vanaf bleek toen hij aan het einde van de ochtend langs kwam. Hij stak geen pijp op maar trok wel een uit één stuk bestaand imkerpak aan. Uit de auto pakte hij een bijenkast, stoffer en plantensproeier met water, waarmee hij het volkje nat maakte en met de stoffer in de kast tikte. Het kluitje bijen was aanzienlijk kleiner dat wat ik 's morgens gezien had. Het kan zijn dat ze terug zijn naar de oorsprongkelijke koningin, maar ook dat ze op strooptocht zijn en vanavond de kast in onze tuin vullen, merkte hij op. Rond een uur of tien komt hij kijken, we zijn benieuwd!




(000)




1 opmerking:

  1. Helaas, vanavond bleek de grote zwerm inderdaad verdwenen; alleen die kleine 'cluster' van vanmorgen bleef nog achter bij de koningin. Die is nu elders ondergebracht.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen