Pagina's

22 februari, 2007


*



TSUNAMI

*



Wie had er ooit voor 2004 van een tsunami gehoord? Aardbeving, zeebeving en vloedgolf zijn gangbare begrippen, maar tsunami? Het is zelfs de vraag of we er over gehoord zouden hebben als er niet honderdduizenden doden gevallen zouden zijn. Sterker nog, zou er aktie op grote schaal ondernomen zijn als er geen honderden Europeanen en andere niet Aziaten waren omgekomen? Vloedgolven en overstromingen genoeg maar meestal ver van ons bed.
Nieuw Zeeland is vulkanisch en dat betekent dat er altijd een zeker risico is. Je zou dan ook denken dat de bevolking, maar zeker ook de toeristen al decennia lang voor eventueel naderend onheil gewaarschuwd zouden worden. Maar dit bord is splinternieuw, nog niet zolang geleden hier geplaatst. Het staat bij Castlepoint, een mooie, maar ruige plek waar het altijd waait. Een plek met een prachtig breed wit zand strand waar visserij en toerisme samen gaan.





*

1 opmerking:

  1. En of het waaide! Mijn rok werd bij het uitstappen meteen omhoog geblazen, en zonder krachtige hulp van buiten kon ik bij het instappen de autodeur niet meer dicht krijgen.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen