Pagina's

13 februari, 2007

Mt. Taranaki

*

*

NZ IV





In Nieuw Zeeland is de afstand tot de zee nooit meer dan 150 km. In het oosten beukt de Stille Oceaan op de rotsen en stranden in het westen is dat de Abel Tasman Zee. De oost- en westkunst zijn dan ook totaal verschillend van structuur en vegetatie. De westkust heeft een uitstulping ooit gevormd door de lavastromen van de 2518m hoge Mt. Taranaki. Op de flanken van de top ligt sneeuw, ik weet niet of die eeuwig is.





Bij helder weer is de berg al van heel ver te zien. Bij laaghangende bewolking zie je niets of alleen de top zoals op onderstaande Japans aandoende prent. We stonden op een camping aan het strand bij Mokau ongeveer 100km ten noorden van de Taranaki toen hij ineens boven de wolken tevoorschijn kwam. Met het blote oog was hij goed te zien, maar door de camera zagen wij niets. De camera zelf gelukkig wel.





Zonsondergangen zijn waar dan ook een feest voor het oog. Maar sommigen leveren wel heel erg mooie plaatjes op. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er de camera niet meer voor pak, maar Lindsey wel. Gelukkig maar, anders kon ik ze niet laten zien.





Wie meer wil weten over deze berg en de naaamsverandering kan het hier vinden.



*

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er schitterend uit.. Gelukkig dat L. de serie foto's gemaakt heeft. Voorl die twee van een vergelijkbaar standpunt maar met totaal verschillende kleur zijn heel indrukwekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ook al zeg ik het zelf.....
    L.

    BeantwoordenVerwijderen