Pagina's

17 februari, 2007

*

JACHT INCIDENT


*




N.Z. kent een groot aantal Nationale Parken, het Tongariro National Park is er een van. Een bijzonder ruig, deels kaal landschap waarin drie vulkanen domineren: Mt.Ruapehu, Mt.Ngauruhoe en Mt.Tongariro. Een van de campings in het park heet Discovery lodge, een camping van waar uit tochten naar de vulkanen worden gemaakt.In de folder en op hun site ziet het er fantastisch uit. Toen wij er met ons campertje neerstreken was het een puinhoop, maar wel een gezellige puinhoop. Men was druk aan het verbouwen en niet alles functioneerde naar behoeven.





De man met het witte haar links op de foto is pa die voor zijn zoons de camping een paar jaar geleden kocht. Een zoon is bij een jacht incident omgekomen. De vriend waarmee hij aan het jagen was zag in het duister iets bewegen en schoot. Tragisch maar waar. De andere zoon, de jongen rechts met het rode haar is vast van plan van Discovery Lodge iets heel moois te maken.




Ook hier op het erf bergen afval en oude autoos, deze Suzuki ziet er uit alsof je er zo mee weg kan rijden maar het gras groeit in de ventilatie spleten. Naast deze pick-up stond nog een sedan van een hier onbekend merk met daarin een familie kip.





Het meest bizarre tussen alle rotzooi was deze aan haar achterpoten opgehangen hinde (dat denk ik) met doorgesneden hals. De grond er onder was donker van het bloed. Het zag er uit met alle vliegen er om heen alsof het er al heel lang hing. Het tegendeel bleek waar, pa verzekerde ons dat het de nacht daarvoor geschoten was. Het hing er om te besterven en was bedoeld voor prive gebruik.






*

3 opmerkingen:

  1. Ja, voor ons als buitenstaanders was het een wonderlijke hoop rotzooi en vreemde dingen, daar in de hoek van die naar verwachting keurige camping. Voor hen echter bleek alles dood(!)normaal, eerder waren wij - in al onze bevreemding - de wonderlijke.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-) Wat een pioniersgeesten, het doet me een beetje denken aan de 'kleine huis op de prairie-boeken' die ik als klein kind las ;-)) Al werd alle rommel daarin meer gesorteerd voor toekomstig hergebruik. Ook wel weer een prettig idee dat het leven daar gewoon doorgaat, wat er elders ook gebeurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is een manier van leven waar wij met al de ons opgelegde regeltjes ver weg van zijn. Het tempo waarin het gaat doet ons verstommen en op tilt slaan. Een deel van mij zou willen ruilen maar alleen dan met behoud van verworvenheden.(Hoewel die vaker een last dan lust zijn).

    BeantwoordenVerwijderen