Pagina's

29 oktober, 2009

WONDERLIJKE VERGROEIING




Bij het rapen van gevallen Kweeperen kwam ik deze wonderlijke 'vergroeïng' tegen. Een rijpe Kwee met een onvolgroeide vrucht en daartussen een verdord blad. Het doet denken aan een jong ijsbeertje op moeders rug.
Bij nadere beschouwing en na het lospeuteren van de 'kleine', blijkt er toch iets anders gebeurd te zijn. De grasspriet had al een belletje kunnen doen rinkelen! De volwassen Kwee was bovenop de al langer geleden gevallen kleine vrucht terechtgekomen die zich onder een blad had verstopt.
De kleine zat zeker voor een derde deel in het vruchtvlees van de grote. En iemand die wel eens een Kwee heeft doorgesneden weet dat dat vruchtvlees behoorlijk hard is. Als de grond niet zo droog dus hard was geweest zou het kleintje niet in de vrucht, maar in de grond verdwenen zijn. En dat het droog is geweest is goed op de onderste foto te zien, nooit eerder zag ik opengebarsten vruchten liggen! Dat moet gebrek aan vocht zijn. Ik hoop er toch nog een goed wijntje van te kunnen maken.





Een recept voor Kweewijn kunt u vinden op mijn blog van 2 en 3 oktober 2006. Typ Kwee wijn in in het venster -zoeken in deze blog-.


1 opmerking: