Pagina's

13 november, 2007

SPECHTPREVENTIE



Vrienden van ons hebben een huis, waarvan de gevel voor een groot deel uit hout bestaat. Een paar jaar terug hoorden ze geregeld een soort getik of geklop op de gevel. Bij nadere inspectie ontdekten ze een gat in een plank, dat het werk van een specht leek te zijn. Later hebben ze de specht ook aan het werk gezien. Het dichten van het gat heeft niet geholpen, er moest naar zwaardere middelen worden gegrepen. Dankzij Google vonden ze een bedrijf die een oplossing kon leveren.
Dat bedrijf levert een platte, metalen specht die je ter afschrikking op de gevel kunt bevestigen. Het is echter een Zwarte specht en dat is een echte bosbewoner, hij komt zelden in de buurt van bebouwing. De boosdoener is waarschijnlijk een Grote bonte specht en die is de helft kleiner dan zijn zwarte naamgenoot! Hopelijk dat dat maatverschil voldoende is om af te schrikken!





(:)


2 opmerkingen:

  1. Zojuist ( 17.11. om 13.15 uur) de bonte specht driftig horen hakken (en hem ook gezien) op een hoek waar hij de nepspecht niet kan zien ! Maar om nu rond het hele huis nepspechten op te hangen gaat toch wat te ver.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen