Pagina's

25 november, 2007


Mooi landschap
Museumpark garage


?


Het Rotterdamse Museumpark ligt al een tijdje overhoop. Er komt een parkeergarage zodat je als museumbezoeker van buiten de stad op een behoorlijke manier je auto kwijt kunt. Tot voor kort lag de bouw stil en zag de bouwput eruit als een plas water met een laag stinkende algen. Er wordt nu weer volop gewerkt en het water is weggepompt, de opgedroogde algen plooien zich nu over de restanten van planten en andere rommel op de drooggelegde bodem. Lang zal het niet te aanschouwen zijn, binnenkort zullen de graafmachines aan het werk gaan.

Op een stam waar de hele zomer een bak met planten heeft gestaan is in luttele tijd een prachtig geel heuvellandschapje ontstaan. Als ik het grote paddestoelen boek raadpleeg lijkt het zwammetje het meest op de Bisporella citrina.
Maar bij nader onderzoek op Google blijk ik er totaal naast te zitten!
Wie weet wat het wel is mag het zeggen!


@


1 opmerking:

  1. Indrukwekkende animaties (met veel mannen en een enkele vrouw, trouwens). Er gloort hoop dat de ellendige bende op dat museumplein eindelijk eens opgelost wordt. Na zoveel jaren wordt het nu hoge tijd dat het mooie park en een goede parkeervoorziening hier komt.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen