Pagina's

30 augustus, 2007

V O S







Al een paar keer werden wij om een uur of vijf in de morgen wakker van een hels gekakel en gekrijs van de kippen(een groot deel slaapt in de boom), maar een reden voor die onrust konden we niet vinden. Tot Lindsey vanmiddag aan de voet van een pruimenboompje een zwart-glimmende hoop zag liggen. Het leek op een groot uitgevallen egeldrol. Buurman Gerard wist bijna zeker dat het van een vos zou kunnen zijn. Misschien kan je er iets op het internet over vinden, opperde hij. En ja hoor op een leuke site over vossensporen vond ik een bruikbare afbeelding, onze drol is onmiskenbaar een uitwerpsel van een vosje. Maar ik mis geen kippen, misschien is hij er met een doosje eieren van door gegaan!


*


5 opmerkingen:

  1. Ze rukken op, de vossen. Ik vind het prachtig om ze te zien lopen, die elegante gang. Maar of we blij moeten zijn met vossen in de bewoonde wereld? In Engeland is het al doodgewoon om in een grote stad als Birmingham vossen te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de Middeleeuwen kwamen de vossen en wolven al af op de afvalhopen van dorpen en steden, ze hoorden bij het dagelijks leven. Daarna zijn ze bejaagd en teruggedrongen en nu, net op tijd is de populatie toegenomen en komen we weer op het punt: afschieten of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij wist bijna zeker dat het van een vos zou kunnen zijn? Dat klinkt me wel heel vaag in de oren randpapa. Wist hij het nou of wist hij het niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij wist het voor 99,9% zeker, dat is -bijna zeker- Niets mis mee volgens ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij wist dus bijna zeker dat het een vos was...Of..
    Het had een vos kunnen zijn, dat ook. Maar nu wist hij niet helemaal zeker dat het een vos had..kunnen...zijn... :-)

    BeantwoordenVerwijderen