Pagina's

22 augustus, 2007

PARINGSDRANG
in augustus.


*


Vanmorgen zaten ze ineens bij bosjes op de suikermais, parende Lieveheersbeestjes, Mariakevers, Heiligenkevers, Lievevrouwenworpjes, Hemelskoetjes oftewel Coccinellidae. Ik heb nooit geweten dat dat beestje zoveel namen heeft.
Maar er klopt iets niet, volgens de zeer informatieve site die ik hierboven link is de paartijd april en mei en het is nu toch echt augustus. Zouden ze aan het oefenen zijn of is de natuur echt kompleet in de war? De kippen zijn ook al aan het ruien, minstens een maand te vroeg. De walnoten barsten bijna open en de Hazelnoten vallen al, ook een aantal weken te vroeg.

Valt er uit de stad verandering te melden, Dongen, Amsterdam, Hilversum of Almere?


*



3 opmerkingen:

  1. Vandaag harkte ik blad (en kastanjes) van de kastanjebomen en dacht: dat deed ik toch altijd ergens in september ??
    En de hei bij ons !! Volop en overal: prachtig maar het hoogepunt is al voorbij en dat is echt vroeg.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De drie jonge ooievaars in het Vondelpark hebben veel geoefend en lijken bijna klaar voor de reis naar het zuiden. Geen idee of dat vroeg is, maar ze zien er heel gezond uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja zeker berend, de natuur is al het hele jaar van slag en mijn kippen zijn ook nog steeds van slag, ze zien er heel gezond en gelukkig uit maar eieren leggen ho maar.
    ook veel planten bloeien voor de tweede keer dit jaar en de druiven zijn veel vroeger rijp.
    global warming
    we hebben dit jaar ook veel last van blauwalg, niet leuk voor ons want het stinkt, maar erger voor de vissen er gaan er veel dood, wat zijn wij mensen toch lekker bezig maar niet heus

    BeantwoordenVerwijderen