Pagina's

22 november, 2008


Wat kan een film toch leuk, om te genieten zijn! Wat kan ouder worden een plezier geven als je er op een goede manier mee omgaat. Young @Heart is een 'must' voor al die mensen die lopen te zeveren over het ouder worden, mensen zoals ik.
Voor de mensen die niet weten waar de film over gaat een korte uitleg.
De docu-film gaat over een Amerikaans koor waarin mensen van tussen de 72 en 92 jaar Pop, Punk en zelfs Heavy metal teksten ten berde brengen. Hoewel ze er volgens eigen zeggen zo nu en dan niets van begrijpen zingen ze vol overgave. Het loopt niet altijd even gesmeerd, de één heeft aan een half uurtje genoeg om de teksten uit het hoofd te kennen de ander presteert het om op de uitvoering die éne zin nog steeds niet met de juiste woorden te kunnen declameren. Maar lol hebben ze en het publiek geniet mee, in de concertzaal en de bioscoop.
Natuurlijk gaan er ook koorleden dood, je ziet ze bijna sterven, maar zoals het oudste koorlid van 92 zei: 'treur niet als ik er niet meer ben, ga door, ik kijk wel vanaf de regenboog toe en blijf genieten'.
Ze zit nu op die boog en luistert en geniet.



PHOTO PAUL SHOUL



1 opmerking:

  1. afgelopen winter was er op de zondagmiddag een tv-uitzending van "het koor" in 5 afleveringen. Een enthousiaste jonge dirigent weet een middelbare schoolklas, waar muziek absoluut niet speelde, aan het zingen te krijgen. Ik ben geen afleveringen mens, maar we hebben alle uitzendingen gezien. Hartverwarmend hoe de dirigent het klaar speelt met het koor mee te doen aan een wedstrijd in China.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen