Pagina's

21 december, 2007

O M L E I D I N G









Er staan wel vaker borden en hekken op de dijk. Als bewoner wen je daar snel aan en negeer je ze, een vreemdeling volgt 8. Maar als je tussen de borden woont zie je ze niet en sla je argeloos rechtsaf bij het verlaten van het erf op weg naar het dorp. En dan blijkt een graafmachine de weg te blokkeren en moet je in de achteruit, want keren gaat niet.
Die afzetting heeft er twee dagen gestaan omdat de gemeente een trap moest aanleggen voor onze buurman Frank, de buurman die een paar maanden terug een 'klap' kreeg en nu driftig aan het revalideren is. Voor gezonde burgers doet de gemeente zoiets niet, daar zorg je zelf maar voor, maar als patiënt heb je rechten, zijn er regels en is er geld voor voorzieningen. Je moet er wel van op de hoogte zijn en de weg weten te vinden. Die trap moest er komen omdat het erf en huis van onze buren geen 'stoep' heeft zoals wij die hebben, waar je met de auto naar beneden kan en vervolgens vrijwel gelijkvloers het huis in. Zo'n stoep maken ze ook, maar pas in het voorjaar.
Vooralsnog moet de 'gemeente trap' zijn nut bewijzen, vandaag komt hij thuis 'tot na de kerst'. Wij wensen hem, zijn vrouw en de kinderen een fantastische week toe en toi,toi,toi voor het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten