Pagina's

10 juni, 2007

WALNOTENAPERITIEF
(het had zo lekker moeten worden)


Klik op het recept en zie
hoe vaag hij is over hoeveelheden.




Een van de boeken waar we recepten uithalen is 'Alles over fruit' van Bob Flowerdew.

Een aantal jaren geleden stonden wij op een 'camping bij de boer' in Frankrijk. Hij maakte ook wijn en een heerlijk likeurtje van groene walnoten. De wijn was te koop, de likeur niet, maar we mochten wel proeven. Van dat godendrankje had hij maar een paar flessen.
In het boek van Bob vonden we een recept om het drankje zelf te maken, in 2003 begonnen we er aan. In de loop van vier jaar voegden we wijn, cognac en suiker bij. Vandaag de laatste handeling: de siroop uit de noten filteren en bij de drank schenken.





En proeven natuurlijk! Het drankje is mooi op kleur, 'hangt' lekker aan het glas, maar veel te bitter! Althans volgens L. Ik vind het veel te zuur. We zullen dus noodgrepen moeten toepassen. Zoet toevoegen. In de koelkast staat nog een restant vlierbloesemsiroop, die gaat er bij. Maar nog is de smaak niet goed. Wij zullen iets anders moeten bedenken om de zes liter drank drinkbaar te maken. En dat na vier jaar wachten!




Dat walnoot sterk kleurt wisten we wel, maar zo erg als hier te zien is?

*


3 opmerkingen:

  1. Zonde van al dat werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie weten er vast wel weer een lekker prutje van te brouwen, met de vorige 'mislukkingen' lukte dat ook altijd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, na hem extra zoetigheid verleend te hebben door toevoeging van nectarine- en vlierbloesemsiroop plus wat Teezucker van Jenni, en daarna opgekikkerd te hebben met een halve fles Bacardi Reserva is die brouwsel best wel te drinken hoor, hoewel heel anders dan we ons oorspronkelijk voorgesteld hadden!
    L.

    BeantwoordenVerwijderen