Pagina's

15 juni, 2007


KLEIN GRONDVERZET









Woensdag om een uur of twee in de middag was hij er opeens, Jos Hak, de man van het kleine grondverzet. Ik ken hem omdat ook hij een 'stukkie land aan het water' heeft. Eens in de drie weken komt hij met een oplegger waarop meestal alleen een forse maaimachine staat. Hij maait dan niet alleen zijn eigen 'stukkie' maar ook, tegen betaling, dat van anderen. Woensdag kwam hij met een iets zwaardere oplegger waarop een Bobcat Shovel en een Bobcat kraantje stond. De shovel was om zand vanaf het pad naar het water te brengen (bij onze buurman) om het strandje voor dit seizoen weer op hoogte te brengen. Maar het kraantje had hij voor ons meegenomen.
Voor we het wisten was hij aan het 'grond verplaatsen' geslagen. Het ging zo voorspoedig, de extra grond die hij en ik dachten nodig te hebben om de 'PARKPLATZ' op hoogte te brengen, was niet nodig, dus bestelde hij meteen per mobieltje, bij de de plaatselijke zand- en grind handel 10 kuub gebroken puin. Een half uur later was het er.
Na twee en en half uur schuiven met grond en puin en nog geen 250 euri lichter, hebben wij een pracht plek voor ons HUUSKE.


*


2 opmerkingen:

  1. Mooi, hoor, dat soort werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat 'speulen' (zoals de Veeners zeggen) met de grond en de machine deed hij ook met zichtbaar plezier. Wat een adembenemende behendigheid! Zoals de buurman zei, hij 'kickte' er helemaal op, met dat wendbare ding heen en weer te jakkeren en de klus heel snel, heel vakkundig voor elkaar te krijgen. Wij genoten mee.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen