Pagina's

30 april, 2006

VIS

Wil ik mijn hengeltje eens uitgooien, zijn ze me voor geweest!
We hebben weer even van het rivierenlandschap genoten vandaag, wat kan Nederland toch mooi zijn! Tussen Slot Loevestein en Bommel zijn een tig-tal ooievaars nesten te zien, nesten op wagenwielen, schoorstenen en halve bomen. De vogels zijn druk met de bouw en vernieuwbouw van hun woning. De paringsrituelen zijn al volop in gang.
Enkelen zitten al te broeden. Het is elk jaar weer leuk om te zien hoe straks de jonge vogels vliegles krijgen en al cirkels draaiend hoger
gaan.
Bijna overal langs de dijk zijn paden om naar de rivier te lopen, op een paar plekken zijn 'overstroom' gebieden gemaakt voor als het water hoog komt. Daar zie je dan ook prachtige moerasgebiedjes, meertjes, (dooie)vis, ganzen en eenden en zoals de vorige keer een roedel reeën. Vandaag hoorden we het getrompetter van een mannetjes fazant en het gezang van een klein nerveus vogeltje dat we niet thuis kunnen brengen.
De Waal is druk bevaren, zo druk dat je je afvraagt waarom het niet vaker misgaat. Het is geen uitzondering een tiental schepen tegelijkertijd te kunnen zien. Soms zitten ze met z'n drieën naast elkaar. Het gebrom van de scheepsmotoren en het gekabbel van het water zijn een lust voor het oor.

PS

Morgen is het 1 Mei, kippenbevrijdingsdag.

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige tocht BP..! Het landschap doet me zelfs denken aan Siebelinks violenbed, waar ook zo'n mooi moeras in voorkomt :)
    Feliciteer de kippen alvast met hun feestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt prachtig, BP. Komen er meer foto's?

    BeantwoordenVerwijderen