Pagina's

17 oktober, 2010


ZANGLIJSTER
TURDUS PHILOMELOS





Deze prachtige zanglijster zal niet langer meer ons grasveldje afstruinen naar lekkere hapjes, maar zelf een hapje worden voor de maden die niet veel van hem over zullen houden.
Hij lag zomaar dood op het pad, zonder enige zichtbare verwonding of volgezogen teek.
Gelukkig hoeven wij zijn gezang niet te missen, er zijn er nog een paar die onze tuin tot hun territorium hebben verkozen.

5 opmerkingen:

  1. De afgelopen twee weken hebben wij er 2 -- tegen het raam gevlogen -- begraven.
    Niet zo aardig, maar ik denk dan wel: liever een gewone merel.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja @th., dat moet ook de reden zijn voor ons schlachtoffertje. Kan het zijn dat een merel slimmer is dan een lijster?
    Het is waar dat de eerste een mooier, gevarieerder zang heeft dan de zanglijster, die in de lente een t...herrie kan maken met zijn eindeloze, nogal monotone herhaling van één regel; dat is niet altijd even aangenaam wakker worden. Maar in onze tuin is er een overdaad aan merels en de lijster is toch zo'n decoratieve vogel, met al die vrolijke stipjes op zijn borst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja @th., dat moet ook de reden zijn voor ons slachtoffertje. Kan het dan zijn dat een merel slimmer is dan een lijster?
    Het is waar dat de eerste een mooier, gevarieerder zang heeft dan de zanglijster, die in de lente een t...herrie kan maken met zijn eindeloze, nogal monotone herhaling van telkens één regel; dat is niet altijd even aangenaam wakker worden. Maar in onze tuin is er een overdaad aan merels en de lijster is toch zo'n decoratieve vogel, met al die vrolijke stipjes op zijn borst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is geen zanglijster, maar een koperwiek. Je kan dit zien aan de oogstreep, maar ook aan de koperkleurige ondervleugel.
    Groet, Johan Stuart

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ Johan Stuart, ik denk dat je gelijk hebt, vooral de oogstreep is kenmerkend. Ook op 30/01/09 hadden wij een Koperwiek in de tuin.Leuk dat je reageerde.

    BeantwoordenVerwijderen