Pagina's

05 januari, 2010


Agent op non-actief na seks in kerk





De hypocriete kerk.

Er zijn meerdere kerkgenootschappen op te noemen waarbij het krijgen van kinderen een 'Godsgeschenk' is. De Katholieke kerk propageert al eeuwen dat het krijgen van een kind een 'must' is. (Misschien wel om de noodzakelijk stroom donaties die het instituut overeind houden niet te doen stoppen.) Het opperhoofd van die geloofsgemeenschap, 'PAUS' geheten, wil nog steeds niets weten van 'minderen', b.v. door het gebruik van voorbehoedsmiddelen en houdt zijn beschermende handen boven de hoofden van uitglijdende geloofsverkondigers. Maar over glijmiddelen mag je het niet hebben. Vanaf de kansel heb ik nooit horen verkondigen HOE het moet, wel DAT het moet. Eeuwen geleden, zo las ik ooit, was de Tempel niet alleen een godshuis, maar o.a. ook marktplaats, kroeg en bordeel. Een multifunctionele ruimte waarvan wij nu alleen nog maar kunnen dromen. Zuipen en neuken hoorden erbij. Maar de kerk is niet meer wat het was, het is verworden tot een kille, onpersoonlijke ontmoetingsplaats van mensen die vaak onzeker in het leven staan. 'De kerk' als instituut is aan het verliezen, steeds meer 'Godshuizen' worden gesloten. Niet omdat mensen niet meer geloven, maar omdat het geloof zo stupide wordt gebracht, vaak in een taal die voor de gewone sterveling niet te volgen is.

Ergens in een dorp in Duitsland is een diender op non-actief gesteld omdat hij tijdens de mis ergens op de omloop met zijn vriendin hoorbaar de liefde bedreef. Het kan een weddenschap geweest zijn, maar ook een invulling van hoe zij de kerk beleven.
De pastoor kon er niet om lachen en had het in de avondpreek over het gemis aan respect voor de kerk. Hoogst waarschijnlijk leeft die man celibatair en heeft hij nimmer aan seks gedaan.
Of juist wel -in het geniep- met een koorknaapje ergens in de sacristie achterin de kerk.

3 opmerkingen: