Pagina's

26 januari, 2011

WIST U OOK DAT....


...er mensen zijn die fruit stickers verzamelen?

Ik heb het al eens eerder gehad over het verzamelen van fruitwikkels, een zeer serieuze bezigheid van mijn lief. Via het Internet groeit haar groep Europese connecties zienderogen. Het zijn niet alleen verzamelaars van soms prachtig bedrukte vloeipapiertjes, maar ook figuren die zich toeleggen op het bijeenbrengen van grote collecties kleine stickers. Die stickers blijken een ruilobject te zijn: 'voor zoveel stickers krijg je deze papiertjes'.

Sommige mensen gebruiken die stickers of papiertjes creatief, anderen stoppen mappen vol met steeds weer nieuwe of afwijkende exemplaren.

In de witte supermarkten is bijna niets meer te vinden, maar op de markten en bij kleine allochtone winkels des te meer. We waren al in Almere, Utrecht, Amsterdam, Waalwijk en Rotterdam en binnenkort komt Arnhem aan de beurt. Naast het inkopen van heel veel citrusfruit en het 'scoren' van nog meer papiertjes, ziet de portefuille van L. er na thuiskomst uit zoals op de foto.

Toch weer goed voor een aantal nieuwe wikkels.

2 opmerkingen:

  1. En wat worden we gezond zeg, met al die vitamine C uit de kelder! Waar zijn citrusvruchten nou niet goed voor? Grapefruitsalade met avocado, middaghapjes van appels, bananen, mandarijnen en minneola's, citroen- en sinaasappeltaart, fruitsalade als toetje, witlofsalade met avocado, appel en sinaasappel, gemengde citrussap, Indonesische salade van o.a. Pomelo en garnalen, alles is even verrukkelijk. Ja zelfs die gehaktballen van gisteren, gemaakt met sinaasappelsap en -rasp, dat was lekker zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-) ik zal het onthouden.... :-)
    Tegenwoordig vechten de dametjes niet meer zo om de stickertjes op fruit, dus als er iets moois of aparts tussen zit, zal ik aan L. denken!

    BeantwoordenVerwijderen