Pagina's

11 januari, 2011

Glad wegdek en hoogwater




Aan het wegdek was het niet te zien vanmorgen, maar op sommige plekken was het spekglad! Om een uur of acht zagen we vanuit ons bed de zwaailichten van de strooiwagen langskomen. Een uur later lag deze auto bij de buurman in de tuin.
De bestuurder keek waarschijnlijk naar het hoge water aan de linkerkant van de weg, dwaalde af en moest abrupt corrigeren. Dat de weg glad was merkte hij pas toen hij rechts de dijk afgleed. Gelukkig heeft de gastank het gehouden, anders hadden we een klein Moerdijk gehad.

Mijn twee opgekweekte Catalpa boompjes zijn totaal onder water verdwenen; als dat te lang duurt kan ik ze wel vergeten. Ik denk dat er nu op het diepste punt een meter water op het landje staat. We waren al begonnen met het knotten van de wilgen. Ongeveer de helft is al gedaan maar de rest moet even wachten.


3 opmerkingen:

  1. Ik ben er zeker van dat het beter is om OP gas te rijden!!
    Ze kunnen hier in de UK nog een hoop van een dijk weggetje leren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ... natte boel daar bij jullie, wees maar blij dat je aan de goede kant van de dijk woont ... wel jammer dat je op je landje geen paalwoning mag bouwen, ideale plek ervoor ... of een woonark aan een glijpaal ... schuurtje op drijvers?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een paalwoning? Als we hier "oachter den dijk" wat hoger zouden staan, konden we al van het geweldig mooie uitzicht genieten. In Nieuw Zeeland, waar (houten) huizen verplaatst worden van hot naar her, zou je het bestaande woonhuis vast een paar meter op kunnen laten krikken.
    Zocht je niet een leuk nieuw projekt, B.P.? Dan is de tijd rijp voor de boomhut waar ik al jaren over zeur, te bereiken met een glijtouw vanuit de logeerkamer. Lekker op los timmeren...

    BeantwoordenVerwijderen