Pagina's

04 januari, 2010

IJ s k o u d e w a r m t e




Als wij (de hond en ik) hier 's ochtends vroeg langs de “Tiffy” wandelen zijn we vaak een van de eersten die door de versgevallen sneeuw baggeren. Aangezien we daar in de afgelopen dagen meer dan genoeg van hadden viel het me ineens op hoe het altijd ijskoude riviertje plotseling een enorme warmte afstraalde! Het gras op de oevers nog helder groen en de takken van de bomen praktisch zonder sneeuw... Vroeger op school geleerd dat warme lucht stijgt, nu bevliegt me plotsklaps de gedachte.... zou het dan dus écht zo zijn dat alles wat “ze” op school vertelden werkelijk waar is......


NIELS

7 opmerkingen:

  1. Dat jullie een poes hebben weten wij, maar een hond ??
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hebben we ook niet, dit is het eerste stukje van neef NIELS onze 'gastschrijver', hij heeft wel een hond en woont aan de andere kant van Het Kanaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zat ooit een blauwe maandag op de ZONDAGSSCHOOL, daar hadden ze het ook wel eens over 'opstijgen' maar geloven doe ik dat nog steeds niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt Niels, dit is een warme start!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Anoniem,
    Als je goed naar de foto kijkt zie je links een zwart vlekje, dat is Nordin de slimme (!) border resque collie die wacht op z'n bal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ... leuk om eens wat van neef niels te lezen ... je zou toch denken dat sloten (die met een sleutel bedoel ik nu) in de winter om problemen vragen en veel werk opleveren? ... maar gesproken over die sloten met water erin, wij hebben hier in het friese joure ook zo'n slootje, daar slaat de damp van af bij dit koude weer, maar dat heeft niets met de natuur te maken maar meer met het lozen van warm spoelwater ... van de hier ooit opgerichte en nog immer bestaande Douwe Egberts koffie- en shagfabriek ... dus geen jourenaar die er wat wat zegt ... de fabriek is al jaren in handen vanSarah Lee, die hebben er al helemaal geen moeite mee, gelukkig maakt dit slootje geen onderdeel uit van de elfstedenroute ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. He Niels, wat fijn om een blog van de 'overzijde' te lezen. Maar waar komt in dit geval die 'enorme warmte' vandaan? Toch niet soms dwars door de aarde heen uit (thermal gebied) Rotorua in Tegenvoetersland? Of was het bij jullie 'maandag, wasdag'?

    BeantwoordenVerwijderen