Pagina's

11 februari, 2008

N o o d l a n d i n g








We hebben er vaak over gesproken en ons afgevraagd waarom je zo weinig dode vogeltjes ziet. Vogels die van ouderdom of aan een hartstilstand gestorven zijn bedoel ik dan. Een gaaf exemplaar zonder tekenen van geweld, maar gewoon zo uit de lucht komen vallen.
Deze merel vond ik vanmorgen onder een sierappelboompje, alsof hij een noodlanding heeft gemaakt maar het niet overleefde. Er is ogenschijnlijk niets aan te zien, behalve dan dat plukje lichte donsveertjes, maar dat kan ook van een tak zijn. Ik zie geen rouwende vrouwtjes in de buurt, een vrijgezel misschien?




.


3 opmerkingen:

  1. ...dat heb me nu ook altijd afgevraagd, waar blijven al die dooie vogeltjes...mijn buurman zegt dat, hoe toepasselijk, de kraaien die opvreten...maar waar blijven al die dooie kraaien dan...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kraaien zijn weliswaar alleseters, maar aan kadavers heb ik ze nog nooit zien plukken. Eksters, ook een kraaiachtige houden van jonge, tegenspartelende kuikens, maar ook die heb ik nog nooit aan een karkas zien pikken. Misschien de vos, bij gebrek aan bruine beren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, goeie vraag.. Zouden de wormen enzo zo snel zo'n (voor een worm) grote vogel kunnen wegwerken? Katten eten ook geen kadavers, dus die zijn het waarschijnlijk ook niet. Ratten?

    BeantwoordenVerwijderen