Pagina's

27 juli, 2007

SMAAKMARKT

+


+

WOUDRICHEM

Morgen is er weer een SMAAKMARKT, de vierde alweer. Wij zullen er niet staan, het waarom heeft u kunnen lezen in het vorig blog. Niet eerder kwam er zoveel commentaar op een item. Goed bedoelt commentaar, maar de materie is ingewikkelder dan het lijkt. Het gaat niet alleen om schone potjes, flessen of bakjes, er moet ook opstaan wat er in zit. Dat moet allemaal op een etiket, ga er maar aan staan.

In bovenstaande mailing (dubbelklik en het is bijna te lezen) gaat de initiatiefnemer van de markt (onder het kopje
tussenstand)in op de ontstane problemen. Er blijken meer mensen zoals wij te zijn die eigengemaakte lekkernijen op de SMAAKMARKT willen verkopen, misschien wel omdat ze ons hebben gezien. De Stichting Heerlijk en Eerlijk wil dan ook ruim baan maken voor initiatieven als het onze, maar kan begrijpelijk geen verantwoording nemen. De aanbieders trekken zich terug of haken af zoals wij.

Misschien is het weer het moment voor een nieuwe VRIJSTAAT, de KABOUTERS probeerden het ooit in Amsterdam, Atelier van Lieshout deed een poging in Rotterdam en kwam heel ver maar liep stuk op de regeltjes.

De tijd is rijp voor een VRIJE SMAAKMARKT WOUDRICHEM, de tijd is rijp voor een politiek die het initiatief steunt, ook als er betaald moet worden.

*



7 opmerkingen:

  1. Het gaat niet om de eisen, zoals schone potjes en etiketten, het gaat om de vraag: voor wie gelden de regels? Het gaat ook niet om overijverige ambtenaren, die lui doen gewoon hun werk - of je moet corrupte toestanden willen waarin ambtenaren zo nu en dan een oogje toeknijpen. Een beproefde methode om erachter te komen voor wie regels gelden, is ze overtreden, je laten pakken en de rechter laten uitvissen of je terecht gepakt bent. Dat hoef je niet persoonlijk te doen, dat kan een actiegroep doen. Jolies suggestie om iemand als Buitenweg in te schakelen vind ik een prima idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. B.P. toch begrijp ik het niet. Als ik hier in de omgeving -- en dan vooral op het "platteland" -- rond fiets, zie ik veel stalletjes aan de weg met een geldbusje er naast; het gaat vaak om bloemen en dat is dan natuurlijk een makkelijk produkt, maar ook om groente en fruit uit de eigen moestuin of eieren van eigen kippen. Dan weet ik toch ook niet wat de eigenaar die kippen te eten heeft gegeven of waarmee hij zijn groente en fruit heeft bespoten?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. excuus: op reaktie van 21:07 de afzender vergeten.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor zover wij weten gelden de regels voor iedereen die gevulde potjes en flessen te koop aanbiedt, of ter plekke klaar maakt. (Koninginnedag.) Of dat nou bedrijfsmatig of particulier gebeurt maakt niet uit. Het gaat dus niet om bloemen, fruit of onbewerkte groenten uit de moestuin.
    De suggestie van Jolie is prima, maar daar moet je tijd en vooral zin in hebben en dat hebben wij niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien hebben andere deelnemers aan de Smaakmarkt wel tijd om een redelijke EU-politica in te schakelen - ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat iemand ziek zou worden van een fles wijn of courchette uit jouw tuin hoor, maar ik begrijp prima dat je geen tijd hebt om dat te bewijzen. Het blijft wel jammer van de Markt hoor..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is er eigenlijk nog reactie op gekomen, op je idee van een VRIJE markt? (Of zouden de andere marktdeelnemers/gemeenteleden je Blog niet lezen c.q. niet op interent te vinden zijn..?)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn Blog is niet onbekend onder de deelnemers heb ik begrepen, maar reageren, ho maar!

    BeantwoordenVerwijderen