Pagina's

23 februari, 2012

POMELOHOOFD


Bij tijd en wijle rolt er een Pomelo ons huis binnen, je weet wel zo'n groot uitgevallen grapefruit in een netje. Het ding is een ramp om te slopen, De Gezonde Apotheker geeft deze aanwijzingen:

(Het pellen van een pomelo is een intensief karwei. Met een klein mesje kunt u de dikke schil inkerven, daarna trekt u zoveel mogelijk de witte vliezen eraf (deze zijn wel eetbaar maar erg bitter van smaak). Trek met beide duimen de parten van elkaar. U kunt nu makkelijk part voor part de taaie vliezen lostrekken. De parten kunt u nu zo eten of met wat suiker bestrooien.)


Ik vind het een mooie, interessante vrucht in een fraaie verpakking, maar echt lekker... nee. Het netje blijkt voor hergebruik geschikt. Het past mij precies en geeft meer warmte dan je van een netje op een kaal hoofd zou verwachten.




1 opmerking:

  1. Het is niet alleen lastig schoonmaken, maar als je pech hebt is hij ook nog droog en dan is er helemaal niets aan. Een grapefruit is dan veel smakelijker.
    Maar zonder die pomelo géén foto en die is toch wel erg leuk.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen