Pagina's

28 februari, 2012

EXOTEN RUKKEN OP



Sinds een aantal weken komt deze Australische Prachtrosella bij vrienden van ons meesnoepen van het wintervoer. Hij/zij flirt met de Halsbandparkieten die al jaren de vetbollen wisten te vinden. Wie weet komt uit die liefde een Hollandse variant. Bij ons in de buurt heb ik nog geen exoten in vrijheid gezien, deze vrienden wonen dan ook onder de rook van Amsterdam. Van buren hebben ze gehoord dat weer andere buren hun volière hadden opengezet. Deze Australische Prachtrosella komt daar bijna zeker vandaan. Meestal overleven volièrevogels hun vrijlating niet, maar misschien is dit een uitzondering en vliegen er volgend jaar vrolijk gekleurde bastaards rond en wie weet zien wij ze ook nog eens in de tuin.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk stukje over onze rosella-Roos. Houd je op de hoogte on ondertussen blijf ik het beestje verwennen met heerlijke zaadjes, rozijnen, pinda's en vetbollen. Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb de prachtrosella vandaag 25 april in onze tuin in Amsterdam-Noord aan de pinda's hangen! In de winter ook bij de sportvelden van Elzenhage gezien.

    BeantwoordenVerwijderen