Pagina's

02 maart, 2007

McNaught

*
Comet MacNaught
18/01/07
N.Z.

*



Er zijn veel mooiere opnames gemaakt dan deze, maar deze is wel van ons zelf.
We stonden op een zeer rustige kleine camping in Kaupokonui aan de voet van de TARANAKI op nog geen 500m van het strand. We kregen een 'Power-site' naast een andere camper. De man van die camper was blij met nieuwe buren waar aan hij zijn verhaal kwijt kon. Straks direct na zonsondergang, dan kan je hem zien de komeet. Wij wisten van niets maar konden er niet omheen. De stoeltjes werden neergezet, en wachten maar. En verdomd daar was hij!! We hadden geluk want de hemel was zeer helder die avond. Het was een geweldige ervaring een komeet te zien die 124 million km van de aarde weg is met een staart van 15 million km lang ! Een veeg op onze lens,een vuiltje op het scherm.

*

2 opmerkingen:

  1. *Schitterend*!
    Jammer dat hij op dit halfrond niet te zien is (ga ik vanuit) het lijkt me zo leuk zo'n verschijnsel aan Leora aan te wijzen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, kennelijk was die ook in het noordelijk halfrond te zien, want als je op 'mooiere opnames' in rood klikt, zie je ettelijke die uit Sweden en Zwitzerland komen. Ook een fantastische uit Australie, de hemel helemaal vol met die schitterende sterrenpracht behoend bij het zuidelijk halfrond.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen