Pagina's

27 maart, 2007






In 2001 stonden wij met ons ooit bij Loe Lap gekochte sheltertje op een camping hoog in de heuvels van Portugal. Nog hoger dan wij stond een Duits echtpaar met camper waarvan ik het type - een pick-up met afzetunit - wel kende, maar het merk - Bimobil - niet. De meeste afzetunits gaan in de bak van de pick-up en hebben de ingang aan de achterkant. Bij dit ontwerp van Bimobil gaat de laadbak er af, waardoor er meer bruikbare breedte ontstaat en de deur naar de zijkant kan. Het voordeel van deze combinatie boven een gewone camper is dat als je wat langer ergens staat, je de afzetunit op de camping laat staan en met de pick-up op verkenning kunt.

In Nieuw Zeeland hebben wij voor het eerst met het camperleven kennis gemaakt. Ik dacht altijd: als ik daaraan begin zal het een klein onopvallend campertje moeten zijn. Van het idee 'klein' zijn wij nu helemaal teruggekomen. Dat is leuk voor twintigers maar niet voor ons. Wij 'ontkreukelen' niet zo makkelijk meer.

Weer terug in Nederland, kwam L. na enig Ge-Googel een advertentie tegen die er heel erg aanlokkelijk uitzag. We zijn gaan kijken en waren meteen verkocht. Dit was een aanbod van een liefhebber, die er het nodige aan heeft vertimmerd. Sterker nog, die unit heeft hij laten bouwen door Bimobil voor Noorse omstandigheden. De reden van verkoop: hij gaat zelf nog betere en lichtere units bouwen!
Het was hun eerste 'Huuske', en wordt nu het onze!



*


7 opmerkingen:

  1. Wat mooi !
    Zelfs in het voorste deel hoe je je niet te ontkreukelen !!
    Hier rijden jullie toch niet mee naar N.Z .
    Hebben jullie dat tekkeltje (lijkt op het logo op de camper) er bij gekocht ?
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neen, we hebben het nog niet, alleen het contract getekend. Er moet nog van alles gebeuren, de overdracht is begin april pas. De honden horen bij de eigenaren - ze hebben er ook nog een Boxer bij - maar alles ziet er nog zo perfect en verzorgd uit (en het dateert uit 1998 nota bene!) dat de huisdieren er kennelijk nooit in geweest zijn.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oops! Ik bedoelde natuurlijk begin mei. Voor die tijd willen we nog een keer weg met onze prachtige Holtkamper 'Cocoon', die we daarna helaas moeten verkopen. Die is toch meer geschikt voor mensen die langer op een plek willen verblijven, en wij zijn van die rusteloze zielen die veel willen zien en meemaken. Daarom zitten we doorgaans een, hooguit twee nachten op een plek.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, wat een prachtige camper!
    En jullie zijn toch wel voorzichtig he, ik bedoel met advertenties via Google, er was gisteren nog een item in zo'n consumentenprogramma, dat er ook fake advertenties circuleren. Ik wil geen paniek zaaien hoor, jullie hebben natuurlijk veel langer internetervaring, en zullen vast geen zaken doen via dubieuze banken.
    Ik hoop in elk geval dat jullie hem snel op de stoep, eh, het grint :-) hebben staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Jolie, bedankt voor de waarschuwing, maar dit is O.K.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, jullie hebben natuurlijk die mensen èn de auto kunnen ontmoeten, dan is het een heel ander verhaal (dan van die Friezen die naar Roemenie reden voor een tractor.... ;-} Je hoort de afloop al ;-})

    BeantwoordenVerwijderen