Pagina's

10 augustus, 2010





T O M A T E N





Om een overvloed aan tomaten te voorkomen (we hebben nog steeds tomatensap, -saus, -ketchup in de kelder en halfgedroogde tomaten onder olie en tomatensoep in de vriezer, kocht ik dit seizoen vier verschillende planten á € 2,65 p/st. i.p.v. ze zelf te zaaien. Later kreeg L. nog een aantal tomatenstekjes (had ik nog nooit gezien) van kleine trostomaatjes van haar 'tomatenmevrouw', waar ze in het aspergeseizoen een kistje tomaten koopt voor € 5.

Bij die vier (drie dus) soorten zit een vleestomaat (volgens label trostomaat) waar nu een vrucht aanhangt met een omtrek van 34 cm! Voor de foto heb ik er een één euromunt opgelegd. Het is echt een joekel die we vandaag of morgen moeten plukken, want de (teveel aan vocht) scheuren komen er al in.


De Cherrytomaatjes zijn groter dan in de winkel en groeien in een tros zo lang als we nog nooit eerder zagen. De groene en de reeds rode vormen één tros!

We zijn benieuwd hoe ze smaken.
Weet iemand nog een andere bestemming dan die ik reeds noemde?



Vleestomaat


Cherrytomaat


Pomedoretomaat (zo staat het op het label)

3 opmerkingen:

  1. Tomatenwijn hebben we ook al eens geprobeerd (tenslotte gaat drinken doorgaans makkelijker dan eten), maar die wijn was geen succes. Wijn die smaakt en ruikt als tomaten? Bah!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Belastingdienst projectielen, of politieke aanjagers, heb je dat al eens geprobeerd? (Gewoon even wachten tot ze wat aan rotten, dan met een bordje aan de dijk zetten, misschien nog met een foto van je politieke anti-favoriet?

    BeantwoordenVerwijderen